Ruoka ja viini | Valitut Palat

Ruoka ja viini

Naudanliha-kasvisvokki manteleiden kera on paitsi ravitsevaa ruokaa koko keholle myös hyvää ravintoa aivoille.

Herneet ja kinkku sopivat makujensa puolesta hyvin yhteen. Tämä keitto maustetaan lisäksi ripauksella muskottipähkinää ja tuorejuustoa, mikä antaa sille pehmeyttä. Tarjoa keiton kanssa ruis- tai hiivaleipää.

Joulun ihanimmat kahvileivät syntyvät kahden joulunaikaan ehdottomasti kuuluvan aineksen yhdistelmänä: mantelin ja luumujen! Kokeile ja nauti!

Todellinen kinkun ystävä ei voi ajatellakaan joulukinkkua ilman sinappia. Mieluiten joulupöydässä tulisi olla monenlaista sinappia miedosta voimakkaaseen. Sinappien sekoittaminen on hauskaa puuhaa. Kokeile itse!

Lohi sisältää runsaasti sydämelle, aivoille ja nivelille suotuisia omega-3-rasvahappoja. Siitä saa myös proteiinia ja sydäntä suojelevaa E-vitamiinia. Lohi on yksi harvoista ravintolähteistä, joka sisältää luita vahvistavaa D-vitamiinia.

Syksyn maistuvimmasta herkusta omenasta on moneksi, sillä se sopii niin leivontaan, jälkiruokiin, pääruokiin, salaatteihin kuin säilöntäänkin. Tässä sinulle muutama suussa sulava ohje!

Kuten parsakaali, keräkaali ja muut ristikukkaislajit, kukkakaalikin on supervihannes, joka sisältää runsaasti syöpää torjuvia fytokemikaaleja ja muita tärkeitä ravintoaineita. 

Pehmeä kurpitsamunakas on yksinkertainen ja nopea munaruoka hienoine purjosipulin makuineen. Tarjoa sen kanssa voimakkaanmakuista salaatinlehdistä valmistettua salaattia ja keitettyjä uusia perunoita.

Mansikoista ja muistikoista valmistat muutamassa minuutissa terveellisen jälkiruuan.

Nopeasti paahtuvat kurpitsat ja punasipuli kostutetaan appelsiinimehulla ja maustetaan kardemummala, jotka antavat lisää makua ja makeutta. Kasvisseokseen lisätään vielä kypsiä papuja, ja se on valmista tarjottaaksi ranskankerman ja rapeakuorisen leivän kanssa. 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Ruoka ja viini