Ihmiset ja yhteiskunta | Valitut Palat

Ihmiset ja yhteiskunta

Kurikkalainen Panu Ollikkala on yksi Suomen ensimmäisistä hyönteistilallisista. Kotisirkkojen kasvattaminen elintarvikkeeksi ravistelee ennakkoluuloja ja avaa uusia ovia myös tuotantosuunnan muutosta pohtiville maatalousyrittäjille.

Tammikuinen pandojen vastaanottojuhla veti Ähtärin keskustaan joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 3 000 ihmistä, mikä on peräti puolet kaupungin asukasluvusta. Suhteessa samanlainen suosio edellyttäisi Helsingissä yli 300 000 ihmisen kokoontumista. Esimerkiksi Kauppatorin tukkinut jääkiekon MM-kultajuhla vuonna 1995 on yksi kaikkien aikojen suurimmista yleisötapahtumista Suomessa, ja sen osallistujamääräksi on arvioitu noin 100 000. 

Mies voi lähteä Lapista, mutta Lappi ei miehestä. Hiihtäjälegenda Sami Jauhojärvi ei unohda lapsuutensa Ylitorniota.

 

Suomessa helmikuun 14. päivänä juhlitaan ystävyyttä, mutta muualla maailmassa ystävänpäivä on romanttisen rakkauden juhla. Brittien ja amerikkalaisten Valentinen päivää on alettu viettää ympäri maailmaa.

Maailman johtavat hermotutkijat ovat todenneet, että kosketus on elintärkeää ihmisen terveyden, hyvinvoinnin ja ilon kannalta. 


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on arvostetuin suomalainen poliitikko. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja kolmanneksi eniten valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.). Asia käy ilmi Valittujen Palojen kyselystä. 

Suomalaisista tuntuu tällä hetkellä siltä kuin heidän kansakuntansa elämässä alkaisi kokonaan uusi vaihe. Kahdeksan pitkän ja koettelemusten täyttämän vuoden jälkeen Suomi on nyt suunnitelmien mukaisesti suorittanut loppuun korvausvelkansa sodasta, johon maa toisen maailmansodan aikana tahtomattaan joutui ja jonka se hävisi.

Kyynelemme ovat huomattavasti merkittävämpiä kuin tiede on luullut.

Teknologia ja automaatio valtaavat alaa. Omia taitoja on syytä päivittää etenkin, jos työskentelet joillain riskiryhmään kuuluvista aloista.

Helpot konstit, joiden avulla voit korostaa älykkyyttäsi. 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Ihmiset ja yhteiskunta