Matkailu | Valitut Palat

Matkailu

Lähdin huhtikuun loppupuolella tutustumaan Latvian Jurmalaan, joka on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan ja kylpylähotelleistaan.

Elias Lönnrotin matkat Karjalaan herättivät kiinnostuksen itäiseen Suomeen. Karelianismin innoittamat taiteilijat matkasivat Pielisen äärelle Kolille. Nyt Pielisen matkailu hakee uutta ilmettä lähiruoasta, ekologisuudesta, hiljentymisestä ja hyvinvoinnista. 

Sain huomata, että Pariisissa ihmisten katselemisesta on tehty taiteenlaji.

Astun ulos Marrakechin lentoasemarakennuksesta aurinkoisena marraskuun alun iltapäivänä. Marokon sää on lämmin muttei hiostava.

Nizza on monipuolinen matkakohde. Siinä yhdistyvät kauniit maisemat, välimerellinen lämpö ja sykkivä kaupunkielämä. Lisähoukuttimena on helppo saavutettavuus, koska lentotarjonta sinne on runsasta.

Bram Stokerin vampyyriromaani nojaa vahvasti legendoihin, mutta teoksen viitoittamaa reittiä voi yhä kulkea ja aistia kauhuromanttista tunnelmaa.

Pieni maa ihastuttaa monipuolisuudellaan.

Madeiran sää voi olla epävakainen, mutta saaren kauniit maisemat ja leppoisa tunnelma eivät jätä matkailijaa kylmäksi. Se käy ilmi päiväkirjasta, jota toimittajamme piti käydessään saarella keväällä 2016.

BARCELONA on monille suomalaisille tuttu matkakohde, mutta paljon mielenkiintoista nähtävää on myös sen pohjoispuolella olevalla Costa Bravan
rannikolla, joka on osa Katalonian itsehallintoaluetta.

Vietimme kaksi päivää Uuden-Seelannin johtavalla viinialueella ja pääsimme maistamaan niin viinejä kuin herkullisia ruokiakin.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Matkailu