Kysely: Sauli Niinistö, Juha Sipilä ja Petteri Orpo arvostetuimmat poliitikot | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Kysely: Sauli Niinistö, Juha Sipilä ja Petteri Orpo arvostetuimmat poliitikot

Luo: 01/04/2018 - 14:53

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on arvostetuin suomalainen poliitikko. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja kolmanneksi eniten valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.). Asia käy ilmi Valittujen Palojen kyselystä. 

Kuva: 
Presidential Press Office

 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on arvostetuin suomalainen poliitikko. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja kolmanneksi eniten valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.). Asia käy ilmi Valittujen Palojen kyselystä.
 
Neljäntenä arvostuskyselyssä on Timo Soini (sin.), viidentenä Paavo Väyrynen (kesk.), kuudentena Jussi Halla-Aho (ps.), seitsemäntenä Ilkka Kanerva (kok.), kahdeksantena Li Andersson (vas.), yhdeksäntenä Antti Rinne (sd.) ja kymmenentenä Tarja Halonen (sd.).
 
Joka kolmas (33 %) kyselyyn vastanneista nimesi arvostetuimmaksi poliitikoksi Sauli Niinistön. Juha Sipilää arvosti eniten 7 prosenttia vastaajista ja Petteri Orpoa 5 prosenttia vastaajista.
 
Vastaajan sukupuoli vaikuttaa vastauksiin siten, että Sauli Niinistö ja Li Andersson nauttivat hieman keskimääräistä suurempaa arvostusta naisvastaajien keskuudessa ja Tarja Halosta arvostetaan vain ja ainoastaan naisten keskuudessa. Miesten suosikkeja ovat puolestaan Timo Soini, Paavo Väyrynen, Jussi Halla-Aho ja Ilkka Kanerva.
 
Vastaajan ikä vaikuttaa niin ikään tulokseen siten, että Sauli Niinistö ja Jussi Halla-Aho nauttivat suhteellisesti suurinta suosiota alle 50-vuotiaiden keskuudessa, kun taas Juha Sipilän ja Petteri Orpon arvostus korostuu 50 vuotta täyttäneiden vastaajien keskuudessa.
 
Tammikuun presidentinvaalin ehdokkaista laajinta arvostusta nauttivat Sauli Niinistö, Paavo Väyrynen, Pekka Haavisto (vihr.) ja Laura Huhtasaari (ps.).

Näin tutkimus tehtiin

Kysely toteutettiin yhteistyössä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa online-tutkimuksena 4.10.-2.11.2017. Avoimeen kysymykseen vastasi 1341 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.
 
Tutkimuksessa haastateltavaa pyydettiin nimeämään eniten arvostamansa suomalainen elossa oleva henkilö politiikan alalta.

Arvostetuimmat elossa olevat henkilöt politiikan alalta

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

1. Sauli Niinistö
2. Juha Sipilä
3. Petteri Orpo
4. Timo Soini
5. Paavo Väyrynen
6. Jussi Halla-Aho
7. Ilkka Kanerva
8. Li Andersson
9. Antti Rinne
10. Tarja Halonen
11. Sari Essayah
12. Pekka Haavisto
13. Päivi Räsänen
14. Ville Niinistö
15. Paavo Lipponen
16. Erkki Tuomioja
17. Martti Ahtisaari
18. Ben Zyskowicz
19. Laura Huhtasaari
20. Jutta Urpilainen
21. Alexander Stubb
22. Paavo Arhinmäki
23. Mauri Pekkarinen
24. Jan Vapaavuori

Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!