Luumuisat mantelipullat | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Luumuisat mantelipullat

Luo: 12/20/2017 - 14:20
Luumuisat mantelipullat

Joulun ihanimmat kahvileivät syntyvät kahden joulunaikaan ehdottomasti kuuluvan aineksen yhdistelmänä: mantelin ja luumujen! Kokeile ja nauti!

Kuva: 
Thinkstock

2,5 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
n. 5,5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia tai voita
 
Pinnalle:
1 dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl sokeria
100 g rouhittua mantelia
 
Koristeeksi:
1 pussi (n. 200 g) pehmeitä kivettömiä luumuja
vähän vettä
1–2 rkl sokeria
 
1. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva.
2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kaneli.
3. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi pehmeä rasva.
4. Painele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperilla päällystetylle, reunalliselle uunipannulle.
5. Anna levyn kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
6. Kiehauta sitten luumut sokerilla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä.
7. Sekoita rasvasula, sokeri ja mantelirouhe. Ripottele manteliseos kohonneen pohjan päälle.
8. Leikkaa taikinapyörällä levy neliöiksi.
9. Pane jokaisen neliön keskelle luumunpuolikas.
10. Paista leivonnainen 225 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia.

Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!