Raparperin kirpeän raikas maku on täydellinen vastapari mansikoiden makeudelle. Vanilja tekee tästä kesäisestä jälkiruuasta erityisen tuoksuvan ja herkullisen.
Inject Testi Mainos
Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!
4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 10 minuuttia + jäähdytys
800 g ohuita raparperin varsia
1 vaniljatanko
1,3 dl kuivaa valkoviiniä
3-4 rkl raesokeria
450 g mansikoita
2 rkl appelsiinilikööriä
1 rkl tomusokeria
1. Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi
2. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet erilleen. Leikkaa tanko keskeltä puoliksi. Kiehauta raparperi, vaniljatangon kuori, vaniljansiemenet, viini ja sokeri paistinpannulle.
3. Aseta kansi pannulle ja keitä raparperia 4-5 minuuttia pienellä lämmöllä. Raparperin palasten tulisi pitää muotonsa eikä pehmetä liikaa. Ota pannu pois liedeltä ja anna raparperien viilentyä. Laita jääkaappiin tunniksi.
4. Poista vaniljatanko pannulta ja lusikoi raparperi pieniin kulhoihin. Leikkaa noin kaksi kolmasosaa mansikoista pienemmiksi paloiksi. Soseuta ne appelsiiniliköörin ja sokerin kanssa tehosekoittimella tai vastaavalla kunnes mansikat muodostavat vaahtoa nesteen pinnalle.
5. Kaada mansikkapyre raparperien päälle. Koristele lopuilla mansikoilla.
Osallistu keskusteluun!