Seitsemän terveellistä reseptiä kevään ja kesän ensimmäisistä mauista | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Seitsemän terveellistä reseptiä kevään ja kesän ensimmäisistä mauista

Luo: 03/11/2013 - 10:43

Tuoretta ruokaa on tarjolla ympäri vuoden. Mutta suuri osa siitä saapuu ulkomailta ja kasvatus- ja kuljetusmetodeista ei välttämättä ole tietoa saatavilla. 

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Onkin siis helpottava ilo, että lämpimät kuukaudet ovat lähenemässä. Lähitilat alkavat jälleen tuottaa terveellistä, paikallisesti tuotettua ruokatavaraa. Nämä ihanat reseptit sisältävät monia kevään ja kesän ensimmäisistä herkuista.

Tankoparsa-purjokeitto

Parsan kasvukausi on hedelmällisimmillään vain muutaman keväisen viikon ajan. Yhtä nopeasti kuin se alkaa, se on ohi koko loppuvuodeksi. Parsa on siis yksi halutuimmista kevätvihanneksista. Tässä reseptissä sitruunankuori ja rakuuna lisäävät herkullista aromia täyteläiseen mutta terveelliseen keittoon. 
Resepti

Kreikkalainen pinaatti-kananmuna-sitruunakeitto

Kananmuna tuo sametinomaista pehmeyttä tähän klassiseen kreikkalaiseen kevätajan keittoon. Baby-pinaatista keitto saa monia terveellisiä ravintoaineita. Sitruunan kuori ja mehu puolestaan antavat sekä keitolle että sitä maisteleville makunystyröille pientä lisäpotkua. 
Resepti

Kinkku-härkäpapukeitto

Härkäpavut ovat suosittu ruoka-aine Välimeren maissa. Ne ovat parhaimmillaan nuorina ja mureina, joten ne kerätään usein alkukeväästä. Korkean proteiini-, kuitu ja b-vitamiinipitoisuutensa vuoksi härkäpavuista valmistuu sekä tuhti että terveellinen keitto. Tähän keittoon on kätevää käyttää esimerkiksi pääsiäiseltä ylijääneet kinkkupalat.
Resepti

Pasta Primavera

Primavera tarkoittaa italiaksi kevättä. Tähän aina yhtä ihastuttavaan klassikkopastaan voi lisätä myös muita keväisiä makuja kuten rucolaa, purjoa tai sokeriherneitä.
Resepti

Lohisalaatti herneiden ja tillin kera

Mikään maku ei muistuta kesästä yhtä paljon kuin tuoreiden, torilta ostettujen herneiden maku. Tämä kevyellä kastikkeella verhottu salaatti näyttää lautasellakin kesäiseltä vaaleanpunaisessa, vihreässä ja keltaisessa sävykirjossaan. Tilli, kuten sitruunakin, on perinteinen seuralainen lohelle.
Resepti

Bulguria ja kevätvihanneksia

Bulgurvehnän pähkinäinen maku täydentää alkusesongin vihannesten raikkautta ja rapeutta. Tämä ruokalaji on hieno lisuke mutta pärjää myös omillaan. Nauti kulhollinen lounaaksi tai miksei jopa aamiaiseksi!
Resepti

Vanilijaraparperia ja mansikoita

Raparperin kirpeän raikas maku on täydellinen vastapari mansikoiden makeudelle. Vanilja tekee tästä kesäisestä jälkiruuasta erityisen tuoksuvan ja herkullisen.
Resepti

Web
No
No

Osallistu keskusteluun!