12 tapaa viestiä rakkaudestasi | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

12 tapaa viestiä rakkaudestasi

Luo: 02/13/2017 - 12:25
Rakkaus

Onnelliset parit saavat toisensa tuntemaan olonsa rakastetuksi jatkuvilla pienillä teoilla ja sanoilla.

On monia tapoja osoittaa kiintymystään kumppaniaan kohtaan. Usein kosketus, halaus tai ihan vain kehuva kommentti ovat tärkeämpiä kuin kalliit lahjat.


Kehu häntä

Kuva:ISTOCK/UBERIMAGES

Rakkaus kestää paremmin, jos molemmat osapuolet koket olevansa viehättäviä ja haluttuja. Jos puolisosi näyttää seksikkäältä, kauniilta, komealta tai esimerkiksi syötävän hyvältä, kerro se hänelle. Ja kerro se aina siinä hetkessä. Ylistä esimerkiksi hänen vanhaa t-paitaansa, jonka hän vetää ylleen lauantaiaamuisin. 

Kerro hänen tuoksuvan hyvälle, kun halaatte, ja kehu hänen takamustaan, kun hän käyskentelee farkuissaan sunnuntaina. ”Sinun pitäisi olla kumppanisi imartelevin peili”, neuvoo lisensoitu parisuhdeneuvoja Jim Walkup, joka pitää vastaanottoaan muun muassa New Yorkissa.

”Keneltä puolisosi muuten saa tarvitsemaansa rakkautta, arvostusta ja kannustusta?” Sanallistamalla kumppanisi parhaat puolet osoitat myös itsellesi, miksi valitsit juuri hänet, Walkup lisää. ”Samalla kun kehut puolisoasi, muistutat itseäsi siitä, miksi menit hänen kanssaan naimisiin.”

Siirrä puhelin syrjään

Kuva:ISTOCK/MEDIAPHOTOS

Arki voi helposti tuntua olevan täynnä sähköposteja, tekstiviestejä tai puheluita, joihin sinun pitäisi vastata. Pyri silti antamaan puolisollesi täysi huomiosi, kun vietätte aikaa yhdessä.

Ole läsnä ja keskity vain häneen, kun syötte illallista, istutte autossa tai olette treffeillä. ”Mikään ei viesti voimakkaammin ’Olet minulle tärkeä’ kuin se, että toinen asettaa selkeät rajat ja esteet mahdollisille häiriötekijöille”, toteaa Walkup.

Katso kumppaniasi silmiin, kun tämä puhuu, ja säilytä katsekontakti. ”Näin osoitat hänelle, että olet mukana keskustelussa ja kuuntelet häntä”, neuvoo myös lisensoitu psykoterapeutti Marni Feuerman, jolla on oma vastaanotto Boca Ratonissa, Floridassa.

”Jos räpläät puhelintasi puolisosi puhuessa, viestii se, että henkilö, jolle kirjoitat viestiä, on häntä tärkeämpi”, vahvistaa parisuhdeasiantuntija ja -kirjailija Andrea Syrtash.

Laittaudu häntä varten

Kuva:ISTOCK/GREMLIN

Pue yllesi se mekko, josta tiedät hänen pitävät, tai vedä hiuksesi ylös ponihännälle hänen mielikseen. Sujauta jalkaan ne punaiset korot, joita hän aina kehuu.

Laittautumalla puolisoasi varten osoitat, ettet lukuisista yhteisistä vuosistanne huolimatta pidä häntä itsestäänselvyytenä. Ulkoiseen olemukseen panostaminen voi samalla tuoda lisää elämäniloa arkeesi, paljastaa parisuhdeasiantuntija Walkup.

Parisuhdetutkimukset ympäri maailmaa ovat osoittaneet, että kaikista onnellisimmat pariskunnat panostavat siihen, että näyttävät yhä hyvältä puolisonsa silmissä. Satunnaiset hieronnat ja toimiva kommunikaatio on toki myös hyvä muistaa.

Halaa häntä (usein)

Kuva:ISTOCK/PIXDELUXE

Harva asia viestii kiintymyksestä yhtä vahvasti kuin halaus, toteavat rakkaus- ja parisuhde-ekspertit sekä palkitut tietokirjailijat Charles ja Elizabeth Schmitz. Pikaisen pusun sijaan kannattaakin pyrkiä halaamaan puolisoasi joka päivä ennen töihin kiiruhtamista ja antaa kosketuksen myös viipyillä.

”Halaaminen vapauttaa aivoissa oksitosiinihormoonia, mikä vahvistaa kumppaneiden välistä kiintymystä ja kohtaamisen tunnetta”, toteaa myös Syrtash.

Säännöllinen halaaminen on myös lujittaa parisuhdetta.

Kokkaa hänen lempiruokaansa

Kuva:ISTOCK/ALEXANDRA LAKOVLEVA

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Yksinkertaista, mutta totta: tie miehen (tai yhtä lailla naisen) sydämeen käy vatsan kautta. Vaikka et itse perustaisikaan lihasta, valmista kumppanillesi silloin tällöin hänen lempilihapulliaan.

Tai yllätä hänet sunnuntaiaamuna tarjoilemalla hänelle itse tekemiäsi ohukaisia, joita hän aina hehkuttaa. ”Jo se, että tiedät hänen lempiruokansa ja käytät aikaasi sen valmistamiseen, nostaa pisteitäsi hänen silmissään”, Walkup paljastaa.

”Varmista kuitenkin, että teillä molemmilla on aikaa nauttia herkuista ja huomionosoituksista.”

Kiitä häntä pienistäkin teoista

Kuva:ISTOCK/GEBER86

Osoita kiitollisuutesi kumppanillesi ja sano ”kiitos” myös pienistä asioista, kuten roskien viemisestä tai lasten treeneihin kuskaamisesta.

”Nämä pienet palvelukset otetaan liian usein itsestäänselvyyksinä tai ajatellaan, että ’puolison kuuluukin kantaa kortensa kekoon, joten miksi kiittää siitä erikseen?’” Feuerman varoittaa. Kukoistavan parisuhteen kannalta on kuitenkin äärimmäisen tärkeää muistaa kiittää toista.

Kiitoksen sanominen on helppo ja nopea tapa kertoa toiselle, että arvostat hänen apuaan. ”Jos et koskaan kiitä puolisoasi, voi parisuhde kuihtua kasaan”, Feuerman jatkaa.

Andrea Syrtash on samoilla linjoilla: ”Pienillä teoilla ja eleillä voi olla merkittävä vaikutus parisuhteellesi. Saatat jopa yllättyä siitä, kuinka tehokkaasti pienetkin asiat saattavat piristää suhdetta.”

Kiitokset parantavat puolisosi asennoitumista ja kannustavat häntä tarjoamaan apuaan useammin.

Tuo hänelle jotain samalla kuin haet itsellesi

Kuva:ISTOCK/TEKSOMOLIKA

Suunnitteletko hakevasi täytetyn sämpylän kuntosalitreenin jälkeen? Tilaa myös puolisollesi evästä. Haitko keittiöstä lasin vettä? Mikset toisi myös puolisollesi lasillisen.

Nämä pienet teot eivät vaadi suurtakaan panostusta, mutta osoittavat puolisollesi, että otat hänet huomioon.

Kurota ja kosketa

Kuva:ISTOCK/XAVIER ARNAU

Oletko huomannut, miten mainoksissa ja elokuvissa ihmiset usein ujuttavat kätensä kiinnostuksen kohteensa käteen? Heidän katseensa kohtaavat, ja kaikki tuntuu loksahtavan paikalleen. Sitä on kosketuksen voima.

”Onnistuneiden avioliittojen salaisuus on puolison koskettaminen useita kertoja päivässä”, Schmitzit paljastavat. ”Kosketus kertoo toiselle: ’Rakastan sinua niin paljon, että minun on lähes pakko koskettaa sinua.’”

Joten ojenna kätesi ja kosketa hänen käsivarttaan, olkapäätään tai lähimpänä olevaa kehonosaa.

Pue rakkaus sanoiksi: ”Rakastan sinua”


Kuva:ISTOCK/KATARZYNABIALASIEWICZ

Toisen rakastamista tuskin voi koskaan hokea liikaa, ja hyvin harva myöskään kyllästyy kuulemaan noita sanoja.

Lausu sanat tunteella ja anna puolisollesi täysi huomiosi sillä hetkellä. Kerro se hänelle herätessäsi ja nukkumaan mennessäsi sekä arjen keskellä.

Näin autat luomaan rakastavan ja kestävän parisuhteen, Walkup vihjaa.

 

Muista häntä pienin lahjoin

Kuva:ISTOCK/MARTIN DIMITROV

Lahjojen ei missään nimessä tarvitse olla suurellisia. Käytännöllisten lahjojen sijaan kannattaa kuitenkin suosia persoonallisia lahjoja, sillä ne osoittavat puolisollesi, että hän on sinulle erityisen tärkeä.

Pienet ”turhuudet” voivat saada rakkauden liekin roihuamaan. Kaiken lisäksi pienet huomionosoitukset kertovat puolisollesi, että ajattelet häntä.

Jätä hänelle pieniä viestejä

Kuva:ISTOCK/TOVFLA

Toisinaan sinulla ja puolisollasi voi olla vaikeuksia pysähtyä edes muutamaksi minuutiksi keskustelemaan kahdestaan, etenkin jos lapset pyörivät jatkuvasti jaloissa.

Voit kuitenkin aina viestiä arvostustasi ja rakkauttasi käsinkirjoitetuin kirjelapuin. Jätä hänelle viesti kylpyhuoneen peiliin, auton tuulilasiin tai sujauta se vaikka hänen työsalkkuunsa.

Viestin sisältö voi olla mitä tahansa rakkauden ilmaisemisesta sisäpiirin vitsiin. ”Kaikki positiiviset viestit piristävät hänen päiväänsä ja kannustavat häntä vuorostaan muistamaan sinua”, suhde-ekspertti Syrtash toteaa.

Muista tehdä viesteistä itsesi näköisiä, jotta puolisosi tuntee olonsa erityiseksi.

Viettäkää aikaa yhdessä

Kuva:ISTOCK/PEKIC

Mikään ei korvaa yhdessäoloa, ja usein pelkkä yhdessä sohvalla istuskelu riittää. Käperry esimerkiksi puolisosi kainaloonsa, kun hän katsoo urheilua.

Tuo hänelle virvoketta, kun hän pesee pihalla autoa, tai tarjoudu auttamaan. Jos taas et halua liata käsiäsi, jää viereen seuraamaan ja viihdytä häntä juttelemalla. Jo pelkästään lähekkäin oleminen voi kantaa pitkälle.


Lue lisää
Näin parisuhteessa säilyy kipinä
Tutkimus paljastaa onnellisen parisuhteen salat
Kuuntele - ja tule kuulluksi

Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!