Astianpesukone - ostajan opas | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Astianpesukone - ostajan opas

Luo: 06/04/2013 - 11:15

Astioiden peseminen koneella on kätevää ja taloudellista. Mutta millainen astianpesukone kannattaa hankkia?

Koko

Pienelle perheelle riittää astianpesukone, johon mahtuu 6–9 hengen astiasto, kun taas isommille perheille sopivampi on kone, johon mahtuu vähintään 12 hengen astiasto. Pieneen talouteen riittää pieni pöytäkone, joka mahtuu hyvin keittiötason päälle ja johon sopii neljän hengen astiasto.

Energiankulutus

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Valitse kone, jossa on energiamerkintä A. Luonnollisesti A+, A++ ja A+++ ovat vieläkin energiatehokkaampia, mutta samalla myös huomattavasti hinnakkaampia. Pienempien koneiden sähkönkulutus saisi olla korkeintaan 0,7 kWh ja vastaavasti isompien 1 kWh.

Vedenkulutus

Nykyään jopa isommatkin koneet tarvitsevat vain 10–12 litraa vettä pesukertaa kohti ja pienemmät koneet 6–7 litraa!

Suorituskyky

Koneen energiamerkinnässä ensimmäinen kirjain ilmaisee energia- tehokkuuden, toinen kirjain pesutuloksen ja kolmas kuivaustehon – vaadi astianpesukoneelta ehdottomasti AAA-luokkaa!

Ohjelmat

Tärkein on automaattiohjelma, joka säätelee vedenkulutusta ja pesulämpötilaa astioiden määrän ja likaisuuden mukaan. Pika- tai kevytpesuohjelma on kätevä kuten myös eko-ohjelma, vaikka pesu voi kestää sillä jopa kolmesta neljään tuntia.

Lisäominaisuudet

Hyvin käytännöllinen ominaisuus on ajastin, jolla pesun voi ajoittaa vaikka yösähkön aikaan. Multizone-toiminto mahdollistaa vain joko ylä- tai alakorin pesun, jolloin säästyy aikaa ja energiaa. Tehopesu puolestaan on tarkoitettu hyvin likaisten astioiden pesemiseen.

Ohjauspaneeli

Koneen sisälle sijoitettu ohjauspaneeli saattaa näyttää tyylikkäältä, koska se on piilossa luukun ollessa kiinni, mutta silloin pesua ei voi pysäyttää, kun ohjelma on käynnissä.

Äänitaso

Hyväksyttävä äänitaso on 45–50 desibeliä, mutta hiljaisuudesta pitäville löytyy myös koneita, joiden käyntiääni on alle 40 desibeliä.

Vesivahingot

AquaStop-vesiturvajärjestelmä voi suojata keittiötä mahdollisilta vesivahingoilta.

Magazine
No
No

Osallistu keskusteluun!