Hiilihydraatit, joita ei missään nimessä pidä karsia ruokavaliosta | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Hiilihydraatit, joita ei missään nimessä pidä karsia ruokavaliosta

Luo: 01/04/2018 - 15:20
Hyvät hiilihydraatit

Huonoja uutisia leivän ystäville.


Hiilihydraattipitoiset hedelmät ja kasvikset ovat myös tärkeitä kaliumin, C-vitamiinin ja kuidun lähteitä.
Kuva: 
Natasha Breen
ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!


Hiilihydraatit ovat monimutkaisia. No, osa on, osa taas ei. Voidaan sanoa, että hiilihydraattien suhde terveellisen ruokavalion ylläpitämiseen on yleisesti ottaen vaikeaselkoinen. 

Tasapainoiseen ruokavalioon kuuluu hillitty rasvan ja hiilihydraattien käyttö, mutta hiilihydraattien kulutuksen vähentämisessä on syytä olla varovainen.

Women’s Health -lehden mukaan ruokavaliossa pitäisi aina olla kahdenlaisia hiilihydraatteja. Ne eivät ole Googlen kuvahaun kärkituloksissa, kun hakukenttään kirjoittaa hiilihydraatit, mutta ne ovat siitä huolimatta kaikista tärkeimpiä. Älä siis koskaan vähennä hiilihydraatteja sisältävien hedelmien ja kasvisten käyttöä.

Neuvo saattaa muistuttaa palopuhetta, jonka äiti antaisi lapsilleen terveellisen ruuan tärkeydestä. Tukena on kuitenkin myös paljon tieteellisiä todisteita. Hiilihydraattipitoiset hedelmät ja kasvikset sisältävät elintärkeitä kasviperäisiä yhdisteitä, kuten porkkanoiden beetakaroteenia tai tomaattien lykopeenia. Täysjyvä- tai maitotuotteiden kaltaisista ylistetyistä hiilihydraattien lähteistä ei kyseisiä yhdisteitä löydy. 

Kasviperäiset yhdisteet ovat ratkaisevassa roolissa, sillä ne vahvistavat kehon antioksidanttipuolustusta ja auttavat sitä puolustautumaan tulehduksia vastaan. Hiilihydraattipitoiset hedelmät ja kasvikset ovat myös tärkeitä kaliumin, C-vitamiinin ja kuidun lähteitä.

Lähde: Women’s Health

 
Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!