Suomen vuosisata: Ansa Ikonen ja Tauno Palo vuoden 1935 uusi tähtipari | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Suomen vuosisata: Ansa Ikonen ja Tauno Palo vuoden 1935 uusi tähtipari

Luo: 09/22/2017 - 13:23
Tauno Palo ja Ansa Ikonen

Valentin Vaalan ohjaama ”Kaikki rakastavat” toi valkokankaalle ensimmäistä kertaa tähtipari Ansa Ikosen ja Tauno Palon.

Ansa Ikosen ja Tauno Palon tähdittämä elokuva "Kaikki rakastavat" keräsi aikanaan runsaasti katsojia, mutta joutui myös sensuurin kohteeksi.


Elokuvan tapahtumat sijoittuvat saariston täysihoitolaan, jossa Ikosen ja Palon esittämien rakastavaisten onnea uhkaavat juonittelut. Kaiken lisäksi molempien äidit ovat riitaväleissä. Elokuvan käsikirjoittivat Valentin Vaala ja Topo Leistelä, ja se kuvattiin Helsingissä Käringholmissa ja Hangossa hotelli Bellevuen terassilla. Ikosen ja Palon romanttisen parin lisäksi ”subrettiparina”, Hiskinä ja Kaisuna, nähtiin Matti Lehtelä ja Elna Hellman.
 
Tämä romanttinen komedia oli vuoden 1935 toiseksi katsotuin elokuva. Vuoden katsotuin elokuva oli Erkki Karun ohjaama draama ”Roinilan talossa”. Aikalaiskriitikot kehuivat Vaalan ohjausta, mutta pitivät elokuvan juonta melko heppoisena. Ilta-Sanomien kriitikko arvioi Vaalan työtä: ”Hänellä on todella filmaattinen näkemys, kiinteä ote kuvattavaansa ja herkkä tilannekomiikan taju.”

Sinällään täysin harmiton elokuva joutui myös sensuurin kynsiin. Elokuvatarkastamo ei hyväksynyt kohtauksia, joissa Hiski lyö Kaisua takapuolelle eikä myöskään Hiskin syljeskelyjä. Ne leikattiin pois.

Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!

100-vuotiaan Suomen kunniaksi Valitut Palat julkaisee Suomen Vuosisata -uutuuskirjasta joka viikko uuden mielenkiintoisen artikkelin kansamme satavuotisen historian varrelta.