Pinaatti-hernekeitto minttujogurtin kera | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Pinaatti-hernekeitto minttujogurtin kera

Luo: 06/24/2013 - 18:25

Tämä kaunis ruohonvihreä keitto on tulvillaan pinaatin ja herneiden energiaa antavia makuja. Se valmistuu nopeasti – lisää vain piristävää jogurttia ja tarjoile.

4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 18 minuuttia

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

1 sipuli
1 suuri peruna
1 kevätsipuli
200 g maustamatonta jogurttia
2 rkl silputtua tuoretta minttua
1 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulikynsi
6 dl kuumaa kanalientä
350 g herneitä
200 g tuoretta pinaattia

1. Hienonna sipuli ja kuutioi peruna 2 sentin pituisiksi paloiksi. Hienonna vielä kevätsipuli. Lusikoi jogurtti kulhoon ja lisää joukkoon kevätsipuli sekä minttu. Kuumenna öljy, valkosipuli ja peruna suuressa kattilassa miedolla lämmöllä. Kypsennä 2 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kuuma kanaliemi ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia.

2. Lisää herneet, kuumenna jälleen kiehuvaksi, peitä ja anna hautua 2 minuuttia. Sekoita pinaatti joukkoon, peitä kannella ja kypsennä vielä 3 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä ja anna keiton viilentyä hetki. Soseuta tehosekoittimessa. Kuumenna keitto uudelleen tarpeen mukaan. Jaa keitto neljälle lautaselle ja lisää päälle reilusti minttujogurttia.

Kokin vinkit
Tämän keiton voi mainiosti pakastaa ilman jogurttia. Se säilyy pakastimessa kolme kuukautta. Tee kaksinkertainen annos, jäähdytä se ja pakasta välittömästi kannellisessa rasiassa. Sulata keitto kunnolla, kuumenna se kiehuvaksi välillä sekoittaen ja lisää jogurtti vasta sen jälkeen.

VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET
• Lehtimangoldi, kiinankaali ja lehtisalaatti sopivat pinaatin tilalle.
• Voit käyttää kuorittua ja kuutioitua kurkkua pinaatin sijasta.
• Jogurttilisäkkeeseen saat vaihtelua näin: kuutioi 2 kypsää avokadoa ja lisää 2 ruokalusikallista silputtua tuoretta korianteria sekä puolikkaan limetin raastettu kuori. Nostele seos keiton päälle juuri ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää: 129 kcal, 10 g proteiinia, 16 g hiilihydraatteja joista 9 g sokereita, 3 g rasvaa josta 1 g tyydyttyneitä rasvahappoja, 7 g kuituja

Resepti on kirjasta Superruokaa helposti ja herkullisesti.

Book
No
No

Osallistu keskusteluun!