Rouva puolustusministeri | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Rouva puolustusministeri

Luo: 03/10/2017 - 09:52
Rouva puolustusministeri

Suomen ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri Elisabeth Rehn herätti kohua ulkomaita myöten.

Kuva: 
Lehtikuva

Kesäkuussa opetusministeri Christoffer Taxell siirtyi Partekin toimitusjohtajaksi, ja hänen pestinsä otti entinen puolustusministeri Ole Norrback. Näin puolustusministeriksi nousi 13 kesäkuuta RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Elisabeth Rehn, ensimmäisenä naisena maamme historiassa.

Hän toimi puolustusministerinä yhdeksän kuukautta ennen uusia vaaleja, mutta jatkoi tehtävässä myös seuraavassa Esko Ahon hallituksessa. Kunniakomppaniat joutuivat opettelemaan uuden tervehdyksen: ”Hyvää päivää, rouva puolustusministeri!”
 
Naispuolinen puolustusministeri herätti melkoisen kohun, ulkomaita myöten. Samalla Rehnin kansansuosio alkoi kasvaa, se oli huomattavasti laajempaa kuin RKP:n kannatus. Tämän kansansuosion ansiosta Rehnistä tuli poikkeuksellisen vaikutusvaltainen puolustusministeri.

Hän vaikutti paljon Hornet-kauppoihin, lisäksi hänen puolustusministeriytensä aikana säädettiin laki, jonka mukaan myös naisilla on mahdollisuus suorittaa asepalvelus. Puolustusministeri puuttui aktiivisesti myös alokkaiden simputtamiseen.

Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!