Hedelmäinen relissi piristää vähärasvaisia, mehukkaita hampurilaisia. Tarjoile vihreän salaatin tai salaattisekoituksen kanssa.
Inject Testi Mainos
Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!
4 HENGELLE
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia
400 g vähärasvaista lampaan jauhelihaa
1 keskikokoinen, raastettu porkkana
1 pieni, hienonnettu sipuli
50 g tuoreita täysjyväleivänmuruja
Hyppysellinen juuri raastettua muskottipähkinää
2 tl tuoreita timjaminlehtiä tai 1 tl kuivattua timjamia
1 suuri vatkattu kananmuna
2 tl extra virgin oliiviöljyä
4 täysjyvähampurilaissämpylää
Suolaa ja pippuria
Silputtua salaattia koristeluun
Appelsiini-vadelmarelissi
1 appelsiini
100g tuoreita tai sulatettuja pakastevadelmia
2 tl vaaleanruskeaa sokeria
1. Esilämmitä grilli- tai parilapannu. Aseta lampaan jauheliha suureen kulhoon. Lisää porkkanaraaste, sipuli, leivänmurut, muskottipähkinä ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita karkeasti lusikalla. Lisää kananmuna ja yhdistä ainekset kädellä.
2. Jaa seos neljäksi jauhelihapihviksi (halkaisijaltaan noin 10–12 cm) tai hieman sämpylöitä suuremmiksi. Sipaise molemmille puolille öljyä ja asettele pihvit pannulle. Kypsennä 4–5 minuuttia molemmin puolin paksuudesta riippuen.
3. Valmista relissi. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, poista myös valkoinen osa ja ydin. Poista appelsiinilohkojen kuori kulhon yllä ja laita sisus kulhoon. Lisää vadelmat ja sokeri. Murskaa kevyesti haarukalla, jotta ne sekoittuvat paremmin.
4. Halkaise sämpylät ja paahda puoliskoja hetki pannulla. Asettele lampaanlihapihvit päälle, lisää salaatinlehtiä sekä reilu annos relissiä. Tarjoile jäljelle jääneen relissin kanssa.
Osallistu keskusteluun!