Ihana herkkujälkiruoka odottaa piknikin lopulla: Ilahduttavaa makeaa, juuri sopivasti rapeutta ja täyteläisen suklaan lumoa.
Inject Testi Mainos
Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!
YHTEENSÄ 30 kpl
Valmistelu: 15 minuuttia
Paistoaika: 12–15 minuuttia
175 g tummaa suklaarouhetta
2 suurta huoneenlämpöistä valkuaista
0,25 tl sitruunamehua
½ tl vaniljajauhetta
1,25 dl vaaleanruskeaa sokeria
0,75 dl saksanpähkinärouhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
30 saksanpähkinää
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille.
2. Sulata suklaarouhetta pienessä lasikulhossa mikrossa 1–1½ minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa valkuaisia, sitruunamehua ja vaniljajauhetta sähkövatkaimella keskikokoisessa kulhossa, kunnes seos kovettuu. Vatkaa sokeri ja sekaan vähitellen 1 rkl kerrallaan.
4. Ripottele suklaa valkuaisten päälle ja kääntele varovasti sekaan.
5. Sekoita saksanpähkinärouhe ja jauhot pienessä kulhossa. Ripottele ne valkuaisten päälle ja kääntele varovasti sekaan (taikina supistuu hieman). Lusikoi heti uunipelleille teelusikallisia taikinaa. Aseta jokaisen keskelle saksanpähkinä.
6. Käännä pelti toisinpäin puolivälissä paistoaikaa, jotta keksit paistuvat tasaisesti. Paista 12–15 minuuttia. Ota keksit pelliltä ja anna jäähtyä.
Osallistu keskusteluun!