Pitkään haudutettua burgundi-lampaanpotkaa | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Pitkään haudutettua burgundi-lampaanpotkaa

Luo: 03/08/2013 - 12:52

Jotkut lihankappaleet on tarkoitettu nopeasti grillattavaksi, kun taas joidenkin valmistamiseen on parempi käyttää tuntitolkulla aikaa. 

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Tässä reseptissä lampaanpotka muhii viinin, vihanneksien ja yrttien seurassa kahdeksan tunnin ajan. Lopputulos on yhdistelmä mahtavaa makua ja mureutta, josta kaikki nauttivat täysin rinnoin.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Haudutusaika: 8h 25 min

4 lampaanpotkaa (noin 550g kappale)
Suolaa ja pippuria
2 rkl kuivattua persiljaa
2 tl hienonnettua valkosipulia
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl raastettua sitruunankuorta
1 dl pilkottua sipulia
1 keskikokoinen porkkana viipaloituna
1 tl oliiviöljyä
2 dl (burgundilaista) punaviiniä tai lihalientä 1 lihaliemikuutio

1. Ripottele lampaalle suolaa ja pippuria ja asettele potkat syvään pataan. Ripottele päälle persilja, valkosipuli, oregano ja sitruunankuori.

2. Paista sipulit ja porkkanat öljyssä pannulla noin 3-4 minuutin verran. Sekoita joukkoon viini ja lihaliemikuutio. Kiehauta ja hämmennä välillä. Kaada lampaan päälle ja anna muhia matalalla lämmöllä 8 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Ota lampaanpotkat padasta ja pidä ne lämpiminä. Siivilöi neste ja erottele siitä pois lampaista irronnut rasva. Kiehauta nestettä pienellä pannulla kunnes sen määrä on vähentynyt puolella. Tarjoile kastikkeena lampaan kanssa.

Web
No
No

Osallistu keskusteluun!