Klassisessa nizzansalaatissa kasvikset asetellaan erikseen lautaselle, mutta tässä versiossa kaikki ainekset sekoitetaan ja tarjoillaan sitruunaisessa vinaigrette-kastikkeessa. Salaatin kruunaavat mehevät, puolikypsäksi paistetut tonnikalaviipaleet.
Inject Testi Mainos
Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!
4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia
450 g keskikokoisia punakuorisia perunoita viipaloituna kahdeksaan osaan
3/4 dl tuoretta sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl vihreitä papuja pilkottuna noin viiden sentin mittaisiksi paloiksi
2 tonnikalapihviä (2,5 sentin paksuisia, yhteensä 800 g)
1/2 tl jauhettua mustapippuria
5 dl halkaistuja kirsikkatomaatteja
1 ruukku vesikrassia varret poistettuina
1 salaattisikuri noin sentin paksuisina viipaleina
1. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja keitä perunoita noin 10 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta.
2. Vatkaa isossa kulhossa sitruunamehu, öljy, sinappi ja 1/4 tl suolaa. Lisää lämpimät perunat ja kuorruta ne seoksella.
3. Höyrytä papuja höyrykeittimessä noin 4 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Lisää perunakulhoon ja sekoita.
4. Odotellessa esilämmitä grilli tai uunin grillivastus. Laita tonnikalapihvit uunipellille ja mausta pippurilla ja 1/4 tl suolaa. Paista 3 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes pihvit ovat puolikypsiä.
5. Lisää tomaatit, vesikrassi ja salaattisikuri kulhoon ja sekoita hyvin. Viipaloi tonnikalapihvit ja asettele salaatin päälle. Tarjoile.
Osallistu keskusteluun!