Maissivarras on täydellinen lisuke grillilihalle tai mereneläville. Mutta miksi keittäisit maissin keittiössä, kun se kypsyy pääruoan kyljessä grillissä?
Inject Testi Mainos
Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!
Grillattuna maissi on makeampaa ja maistuvampaa, sillä se imee itseensä muiden grilliruokien tuoksuja ja savua. Nyt kerromme sinulle ihanan grillimaissin valmistuksen salat.
• Poista kaikki kuivat tai roikkuvat lehdet keittiösaksilla. Poista vielä esiin työntyvät haituvat. Muuten voit jättää maissin lehtien suojaan.
• Liota maissia sen jälkeen vedessä 15–30 minuuttia. Tarkoitus on, että suojalehdet imevät itseensä niin paljon vettä, etteivät ne syty palamaan.
• Laita suojalehtien sisällä oleva maissi kuumaan grilliin. Kääntele muutaman minuutin välein, niin se kypsyy tasaisesti. Maissi on valmis 15–20 minuutissa. Yleensä maissi on kypsää, kun suojalehdet ovat mustuneet kauttaaltaan.
• Anna maissin jäähtyä hetken ja kuori se sitten. Monet syövät maissin sellaisenaan. Grillaus tuo tuoreen ja makean maissin parhaat maut esiin. Voi antaa lisämakua – kuten myös seuraavat kolme levitettä joiden pohjalta voit tehdä omasi:
Cajun
Vähärasvaista kermaviiliä, kreikkalaista jogurttia, paprikaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria, sipulijauhetta, cayennepippuria, oreganoa, timjamia, limetinmehua, hunajaa
Aurinkokuivattu tomaatti ja pesto
Soseutettua aurinkokuivattua tomaattia öljyssä, pestoa, oliiviöljyä, hunajaa
Tijuana
Vähärasvaista majoneesia, kreikkalaista jogurttia, limetinmehua, chilijauhetta. Ripottele maissin päälle parmesaania.
Osallistu keskusteluun!