
Tee hienostunut jälkiruoka hetkessä muutamasta yksinkertaisesta hyvälaatuisesta aineksesta. Kypsennä mantelimassalla täytetyt persikat makealla hillolla kostutettujen sokerikakkupalojen päällä.
Valmistelut 10 minuuttia
	Kypsennys 7 minuuttia
	4 annosta
Inject Testi Mainos
Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!
1 tlk (410 g) sokeriliemeen säilöttyjä persikanpuolikkaita
	4 sokerikakkuviipaletta (paksuudeltaan 1,5 - 2 cm)
	6 tl vadelmahilloa
	4 rkl mantelimassaa
	1 rkl sokeria
	25 g voita
	15 g mantelilastuja
	2 rkl brandya
1. Valmistele hedelmät
	Kuumenna uuni 225 asteeseen (kaasu-uuni asennolle 8 ja kiertoilmauuni 200 asteeseen). Nosta siivilä kattilan päälle ja kaada persikanpuolikkaat siihen. Jätä hedelmät odottamaan.
2. Leikkaa kakkupalat
	Leikkaa sokerikakkuviipaleet hiukan persikanpuolikkaita suuremmiksi paloiksi ja levitä palojen päälle kunnolla hilloa, erityisesti keskikohtaan. Nosta kakunpalat uunivuokaan. Jos persikoita on enemmän kuin neljä, suikaloi loput ja lisää suikaleet hillokerroksen päälle.
3. Lisää mantelimassa
	Laita ruokalusikallinen mantelimassaa jokaisen persikanpuolikkaan sisään kiven paikalle. Nosta persikat sen jälkeen alassuin kakkupalojen päälle ja paina tiukasti kiinni alustaansa.
4. Lisää sokeri ja mantelit
	Ripottele puolet sokerista persikoiden pinnalle. Leikkaa voi neljäksi ohueksi viipaleeksi ja paina viipaleet persikoiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle mantelilastut ja paina ne kiinni voihin, muutama aina persikkaan asti. Ripottele loput sokerista päällimmäiseksi.
5. Kypsennä persikat
	Kypsennä persikoita uunin keskiosassa noin seitsemän minuuttia tai kunnes voi on sulanut ja  mantelilastujen pinta saanut hiukan väriä.
6. Valmista kastike
	Kuumenna persikoiden sokeriliemi kattilassa kiehuvaksi ja keitä sitä kolme minuuttia tai kunnes se sakenee. Nosta persikat uunivuoasta tarjoilulautasille. Lisää sokeriliemeen brandy ja nosta liemi lusikalla päärynöiden ja kakkupalojen päälle. Tarjoa heti.
Muunnokset
	• Käytä brandyn asemesta makeaa sherryä, tai jos tarjoat jälkiruoan lapsille, jätä alkoholi kokonaan pois ja lisää sokeriliemeen pakastevadelmia ennen kuin jaat sen persikoiden ja kakkupalojen pinnalle. • Käytä mantelimassan asemasta ricottajuustoa tai raejuustoa.



    




Osallistu keskusteluun!