Tervetuloa Osloon! | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Tervetuloa Osloon!

Luo: 08/04/2016 - 13:50

Koe vuonokaupungin kauneus.

Kuva: 
Paul Thompson/Getty Images
ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Jättisuurta taidetta: Vigelandin puisto

Vigelandin puistossa kaikki on suurta. Puistossa on yli kaksisataa XXL-kokoista ihmisveistosta, ja se on maailman suurin yhden taiteilijan tekemä patsaspuisto. Yksi jättimäisistä veistoksista on nimeltään Monoliitti. Se on 14 metriä korkea, yhdestä kivestä veistetty pylväs, joka rakentuu 121:stä ihmishahmosta. Kun on ensin viettänyt päivän kuljeskellen puistossa, voi istahtaa Kafe Vigelandiin, tilata kupin lempikahvia ja nauttia kahvilan kuuluisia leivonnaisia. smiley


Kuva: Public Domain/Getty Images

Edvard Munchin tunnetuimmat taideteokset: Munch-museo

Tämän upean museon pysyvään näyttelyyn kuuluu yli puolet Edvard Munchin elinaikanaan tekemistä maalauksista sekä suurin osa taiteilijan grafiikan aiheista. Munchin ehkä kuuluisin teos, Huuto, on myös esillä museossa. €


Kuva: Erik Berg/Getty Images

Maamerkki vuonon rannalla: Oslon oopperatalo

Matkailijan on ehdottomasti vierailtava Snøhettan suunnittelemassa upeassa Norjan kansallisoopperan ja -baletin kotipesässä. Vaikuttava rakennus sijaitsee aivan Oslonvuonon rannalla, ja siitä on itsessään tullut yksi kaupungin maamerkeistä. Rakennuksen katolla voi kävellä ja ihailla näkymää kaupunkiin.


Kuva: Hans-Peter Merten/Getty Images

Ostoksia ja ruokaa: Aker Brygge

Jos mielii ostoksille, syömään ja viihtymään, kannattaa suunnata Aker Bryggen alueelle Oslon keskustaan. Aker Bryggessä järjestetään lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Kun sekoitukseen lisätään laadukkaat ostosmahdollisuudet, monipuolinen ja herkullinen ruoka- ja juomatarjonta, taidegalleriat ja ainutlaatuinen sijainti meren rannalla, on edessäsi kokonainen päivä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Kokeile myös tätä: Oslon-vierailu ei olisi täydellinen ilman retkeä Holmenkollenille – onhan hiihto Norjan kansallisurheilua. Holmenkollenin hiihtostadion on yksi Norjan suosituimmista turistikohteista. Mäkihyppytornin kupeessa sijaitsee hiihtomuseo, myymälöitä, kahvila sekä pujottelu- ja mäkihyppysimulaattori. Kahvilassa kannattaa maistaa herkullista omenakakkua. smiley (€)

smiley ilmainen
€ alle 20 euroa
€ € alle 50 euroa
€ € € yli 50 euroa

Magazine
No
No

Osallistu keskusteluun!