Viisi kuuluisaa kummitusjuttua, joille on täysin looginen selitys | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Viisi kuuluisaa kummitusjuttua, joille on täysin looginen selitys

Luo: 10/30/2017 - 13:54

Jos kummitusjutut ovat saaneet sinut tuntemaan pelkoa, nämä selitykset rauhoittavat hermojasi. 

Kuvassa kuuluisa Amityvillen kummitustalo, joka on toiminut myös kauhuleffojen innoittajana.
Kuva: 
DMITRIJS BINDEMANIS/SHUTTERSTOCK

Amityvillen kauhutalo

Amityville Horror – Tositarina -kirjan kansi väittää teoksen pohjatuvan tositapahtumiin, mutta todenmukaisuuden vahvistaminen on vähintäänkin haastavaa. Tarina alkaa hyvin todellisella ja karmealla murhalla.

Ronald Defeo Jr. ampui 13. marraskuuta 1974 vanhempansa ja neljä sisarustaan heidän nukkuessaan. Sen jälkeen totuus alkaa hämärtyä. Lutzin perhe muutti taloon murhan jälkeen ja heidän mukaansa talossa kummitteli.

Ihmiset ja huonekalut leijuivat ja muuttivat muotoaan, hyytelömäisiä tippoja ilmestyi kuin tyhjästä ja rouva Lutz alkoi nähdä painajaisia murhasta. Kummitusjuttujen ystävät joutuvat kuitenkin pettymään, sillä väittämien uskotaan olevan valetta.

Yksikään Lutzien jälkeen talossa asunut perhe ei ole havainnut minkäänlaisia paranormaaleja ilmiöitä.

 

Ansonin valtatien valoja vilkuttava haamu


Kuva:DMITRIJS BINDEMANIS/SHUTTERSTOCK

Tarinoiden keksiminen kummitusten riivaamista valtateistä on tyypillistä amerikkalaisille.

Teksasissa lähellä Abilenea sijaitseva Ansonin kaupunki on kuitenkin päässyt pinteestä. Tarinan mukaan kaikki paikalliselle hautausmaalle johtavalla tiellä valojaan vilkuttavat autoilijat saavat vastaukseksi kaukaisuudessa välähtävän kummitusvalon.

Eräs äiti ja hänen poikansa olivat kuolleet aikoinaan lumimyrskyssä ja valon uskottiin olevan peräisin surevan ja lastaan etsivän äidin lyhdystä.

Lähistöllä sijaitsevan Abilenen kristillisen yliopiston professorilla oli kuitenkin erilainen teoria. Hän arveli valon tulevan läheisellä valtatiellä ajavista autoista.

Hän testasi teoriaa hiljattain GPS-paikantimilla ja kiikareilla varustettujen opiskelijoiden kanssa ja juttu oli sen jälkeen loppuun käsitelty. Ansonin kummitusvalo on vain kaukaisuudessa kajastava ajovalo.

 

Perhe H:n kummitustalo


Kuva: CELIAFOTO/SHUTTERSTOCK

Tämä kummitusjuttu koitui melkein erään perheen kohtaloksi, muttei sillä tavalla odotetulla tavalla.

“Perhe H” muutti uuteen taloon vuonna 1912 ja koko perhe alkoi kärsiä lähes välittömästi masennuksesta ja univaikeuksista, kokea ilmestyksiä sekä kuulla outoja ääniä. Rouva H kirjoitti kokemuksistaan seuraavasti:

“Menin eräänä aamuna olohuoneesta ruokailuhuoneeseen ja näin huoneen toisessa päässä mustatukkaisen ja tummiin pukeutuneen kummallisen naisen, joka käveli minua kohti. Kävelin rauhallisesti häntä vastaan, mutta yhtäkkiä hän katosi. Naisen sijaan näin itseni peilistä silkkipaitaan pukeutuneena. Menimme oopperaan tammikuun 15. päivän iltana ja näin koko yön outoja unia, jotka tuntuivat loputtomilta. Aamulla olin niin väsynyt ja sairaalloinen, etten päässyt ylös. Mieheni G kertoi heränneensä keskellä yötä tunteeseen, että joku kuristaa häntä. Hän oli noussut istumaan ja yskinyt voimakkaasti noin viiden minuutin ajan. G nukkui yleensä sikeästi, eikä häiriintynyt äänistä tai mistään muustakaan. Nyt hän kuitenkin heräili jatkuvasti olemattomiin puhelinsoittoihin tai ovikellon pimputukseen tai etsi murtovarkaita, joita ei koskaan löytynyt.”

 
Perhe oli syystäkin kauhuissaan, mutta tarkempien tutkimusten seurauksena selvisi heidän kärsivän häkämyrkytyksestä. Talon viallinen uuni päästi tappavaa kaasua hiljalleen sisätiloihin ja sen seurauksena syntyivät perheen hallusinaatiot ja selittämättömät sairaudet.
 

Kuolleiden henget valokuvissa


Kuva: VALENTIN AGAPOV/SHUTTERSTOCK

Surevat perheet menevät joskus äärimmäisyyksiin saadakseen keskeneräiset asiat päätökseen. William Mumler osasi hyödyntää tätä tarvetta ja nousi kuuluisuuteen henkivalokuvaajana.

Mumler työskenteli amatöörikuvaajana Bostonissa vuonna 1861 ja eräänä päivänä hän kehitti omakuvan, jonka taustalla vaikutti olevan nuori tyttö. Mumler piti kuvaa viallisena ja ajatteli sen olevan edellisestä negatiivista levyyn jäänyt jälki.

Hänen ystäviensä ja sukulaistensa mielestä tyttö kuitenkin muistutti hänen kuollutta serkkuaan. Tieto kuvasta levisi hengellisen yhteisön pariin ja sen julistettiin olevan ensimmäinen kuva kuolleen hengestä.

Mumler lähti leikkiin mukaan ja rikastui ottamalla “henkivalokuvia” Yhdysvaltain sisällissodassa sukulaisiaan menettäneille perheille.

Kriitikot huomauttivat useasti kuvissa olevien ihmisten muistuttavan elossa olevia ja hiljattain kuvattavina käyneitä henkilöitä, mutta siitä huolimatta Mumler sai työtarjouksen Abraham Lincolnin leskeltä Mary Todd Lincolnilta.

Kuvan taustalla näkyy epäselvä kuva Lincolnista. Valitettavasti kuvat ovat täysin muokkauksen tulosta.

 

Coventryn haamu


Kuva: DMITRIJS BINDEMANIS/SHUTTERSTOCK

Yliopiston tutkijoita terrorisoiva haamu saa todennäköisesti skeptisemmän vastaanoton, kuin muut. Coventryn yliopiston Vic Tandyn lääketieteellisen laboratorion työntekijät olivat ajoittain allapäin, kärsivät kylmistä väreistä ja näkivät näkyjä laboratoriossa vuonna 1998.

He alkoivatkin kutsua paikkaa kummituslaboratorioksi. Eräänä iltana Tandy itse työskenteli laboratoriossa, kun tumma hahmo hiipi hänen selkänsä taakse.

Olento katosi, kun Tandy kääntyi ympäri kohdatakseen sen. Pienen pohdinnan jälkeen eräs insinööri totesi, ettei kyseessä ollut kummitus vaan huoneen keskelle muodostunut matalan taajuuden seisova aalto. Mistä se sitten oli peräisin? Nurkassa olleesta tuulettimesta.

Yhdeksäntoista hertsin taajuudella käyvä tuuletin aiheutti Tandyssa ja hänen työtovereissaan jonkinlaista mielipuolisuutta. Ongelmat katosivat, kun tuuletin sammutettiin.
Web
No
Yes

Osallistu keskusteluun!