Puhuva papukaija | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Puhuva papukaija

Luo: 06/04/2013 - 11:16

Näin autat papukaijaa matkimaan ihmisääntä.

Papukaijalajeista harmaapapukaijan eli jakon kanssa saavuttaa varmimmin tuloksia puheopetuksessa. Tämä monilahjakkuus voi oppia 150–300 sanaa. Kaikki papukaijat pystyvät muodostamaan ääniä kurkussaan sijaitsevan äänielimen avulla, mutta kaikki eivät kuitenkaan puhu.

Ihmisen kasvattama papukaijan poikanen on parempi valinta kuin lintuvanhempien kasvattama. Se on tottunut jo nuoresta pitäen ihmisen läsnäoloon ja päästää omistajansa helpommin mukaan leikkeihinsä ja elinympäristöönsä, olipa se sitten häkissä tai puolivapaana orrella.

Tärkeää on onnistua luomaan luottamuksellinen suhde lintuun. Mene rauhalliseen huoneeseen kahdestaan linnun kanssa. Aloita yksinkertaisilla sanoilla, kuten ”Hei”, ”Hyvää yötä” tai linnun nimellä.

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Opetustuokion ei pitäisi kestää kerrallaan varttia enempää. Lintu saattaa suhtautua opetukseen aluksi välinpitämättömästi, mutta pian se alkaa kiinnostua. Ole kärsivällinen. Joskus saattaa mennä parikin kuukautta ennen kuin tuloksia tulee. J otkut yksilöt eivät koskaan ala puhua, kun taas toisista voi kehkeytyä melkoisia lörppöjä. Sanan yhdistäminen palkkioon on hyvä tekniikka. Tarjoa papukaijalle siis omenapalasta, kun olet ensin sanonut ääneen sanan ”omena”.

Magazine
No
No

Osallistu keskusteluun!