Pesukone - ostajan opas | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Pesukone - ostajan opas

Luo: 10/11/2013 - 11:48

Tavallisesti pesukone kestää kauan, joten sen valintaa kannattaa harkita huolellisesti.

Tavallisesti pesukone kestää kauan, joten sen valintaa kannattaa harkita huolellisesti.

Täyttö

Yleensä edestä täytettävä malli on edistyneempi ja taloudellisempi. Valitse se, paitsi jos tilasta on puutetta tai käyttäjän selkä kipeä.

Täyttömäärä

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Perheen koosta riippuen voit valita hyvin pienen koneen, johon mahtuu korkeintaan neljä kiloa pyykkiä, tai jopa 12 kiloa kerralla pesevän, erityisen kookkaan koneen.

Energiatehokkuus

Hanki malli, jonka korkeamman hinnan tienaa käytössä nopeasti takaisin, koska se on niin tehokas. Energiatehokkuuden pitää olla vähintään A ja todella taloudellisia ratkaisuja tarjoavat vielä paremmin energiaa ja vettä säästävät luokat A+, A++ (ja jopa A+++).

Linkousteho

Linkousteho vaihtelee ja sillä on merkitystä erityisesti, kun kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset. Jo 1 200 kierrosta minuutissa riittää mutta on olemassa myös 1 800–2 000 kierrosta minuutissa linkoavia pesukoneita.

Äänenvoimakkuus

Pesun aikana 60 desibeliä ja linkouksen aikana 70–75 dB ovat hyväksyttäviä. Hiljaisemmat, lähinnä suoravetomoottorilla varustetut koneet pystyvät kuitenkin vähentämään melutason 50–60 desibeliin.

Pesuohjelmat

Kehittyneissä pesukoneissa on lukuisia vaihtoehtoja. Perusohjelmien lisäksi esimerkiksi lyhimmillään 15 minuutin mittainen pikaohjelma voi olla kätevä, samoin käsinpesua vastaava ohjelma, rypistämätön pesu ja vaatteita raikastava höyrytys. Ajastustoimintoa kannattaa myös harkita.

Älyteknologiaa

Jotkut pesukoneet optimoivat pesuaikoja sekä veden ja huuhtelujen määrää pyykin painon ja likaisuuden mukaan.

Keraaminen lämmitin

Kyllä! Keraamisella lämpöelementillä varustetut pesukoneet ovat paljon kestävämpiä kuin muut, koska niiden vastuspinnoille ei keräänny yhtä helposti kalkkia.

Kuivaava pesukone

Kuivaustoiminnon sisältävät pesukoneet tuhlaavat energiaa ja tarjoavat huonolaatuisen, puolittaisen ratkaisun. Jos keinotekoista kuivausta ehdottomasti tarvitaan, hanki erillinen, mieluiten kondensoiva kuivausrumpu.

Julkaistu Valitut Palat -lehdessä 10/2013

Magazine
No
No

Osallistu keskusteluun!