Uusi vuosi alkakoon | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Uusi vuosi alkakoon

Luo: 11/09/2011 - 15:14

Koko maailma riehaantuu, kun se toivottaa vuoden 2012 tervetulleeksi. Miten uuttavuotta vietetään eri puolilla maailmaa?

Erikoisia, outoja ja suorastaan sekopäisiä tapoja eri puolilta maailmaa.
Kuva: 
Jean-Christophe Bott / Epa / Corbis

Komediaa

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

Miljoonat saksalaiset – samoin kuin lukuisat suomalaiset – kokoontuvat uudenvuodenaattona television ääreen katsomaan elokuvaa Illallinen yhdelle. Vuonna 1963 tuotetussa englanninkielisessä kome­diassa iäkäs nainen kuvit­telee entisten ihaili­joi­densa osallistuvan vuotuisille syntymäpäiväillallisilleen. Hänen hovimestarinsa esittää ihailijoiden vuorosanat. Kuinka tästä peribrittiläisestä sketsistä tuli vuodenvaihteen kulttielokuva? Muutama vuosi sitten BBC:stä todettiin hämmästyneenä, ettei elokuvaa ollut koskaan edes esitetty
Britanniassa.

Värillä on väliä

Monissa Etelä-Amerikan maissa, mm. Brasiliassa,Boliviassa, Venezuelassa ja Meksikossa, myydään uuden­vuoden alla alushousuja kaikissa sateenkaaren väreissä – mitä värikkääm­mät sitä parempi! Punaiset ja vaaleanpunaiset lupaavat rakkautta ja intohimoa,
kel­tai­set rahaa ja siniset terveyt­tä. Jos siis kaipaat hyvää onnea, aloita uusi vuosi upouusissa alushousuissa.

Unelmamies

Uudenvuodenaattona Irlannin sinkku­naisten unelmat voivat käydä toteen. Uskomuksen mukaan mistelinoksat tyynyn alla saavat naisen näkemään unta tulevasta puolisostaan ja menemään tämän kanssa naimisiin vuoden kuluessa!

Onnekkaat rypäleet

Espanjalaiset syövät kaksitoista viinirypälettä kellon lyödessä keskiyötä. Jokaisella kellonlyömällä syödään yksi rypäle. Jos kaikki rypäleet on syöty viimeisen lyönnin kajahtaessa, uusi vuosi tuo tullessaan hyvää onnea ja menestystä.

Tuliset pallot

Skotlannin Hogmanay-festivaalin aikana Stonehavenin kaupungin miehet marssivat kaduilla heilutellen liekehtiviä palloja päänsä ympärillä. Jopa kymmenen kiloa painavat tulipallot tehdään teräslankaan kiedotusta, paloöljyyn kastetusta hiilestä, puusta tai muista palavista materiaaleista. Niiden sanotaan puhdistavan ja tuovan valoa uudelle vuodelle.

Elämän ympyrät

Filippiineillä uskotaan, että kolikoita edustavat pyöreät muodot tuovat hyvää onnea ja menestystä. Ihmiset suosivat täplikkäitä vaatteita ja pitävät kolikoita mukanaan. Pöydät notkuvat pyöreillä hedelmillä täytettyjen astioiden painosta. Päärynöiden ja banaanien on turha vaivautua.

Tinassa piilee totuus

Suomalaiset sulattavat palan tinaa, joka on usein onnea tuottavan hevosen­kengän muotoinen, ja pudottavat sulan metallin veteen tai lumeen, jossa se jähmettyy heti. Kynttilän vieressä pideltävästä tinapalasta lankeaa varjo, jonka muodosta voidaan ennustaa tulevaisuutta. Jos tina pirstoutuu jäähdytys­vaiheessa, tuleva vuosi on täynnä vaikeuksia.

Ei voi olla totta

Oletko kuullut tanskalaisesta tavasta heitellä uudenvuodenaattona vanhoja astioita naapurin oveen tuomaan hyvää onnea? Me olimme. Mutta vaikka internetissä on lähes 2 000 mainintaa tästä oudosta perinteestä, emme löytäneet yhtäkään tanskalaista, joka olisi kuullut siitä. Tiedustellessamme asiaa Yhdysvaltojen Tanskan suurlähetystön tiedottajalta hän kysyi: ”Oletteko päästänne vialla?” Toinen taas vain hymyili ja pudisti päätään. Kävi ilmi, että Tanskassa vietetään uudenvuoden­aattoa toisin kuin joskus kuulee väitettävän.

Magazine
No
No

Osallistu keskusteluun!