Suomalaiset luottavat euroon | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

Suomalaiset luottavat euroon

Luo: 06/27/2012 - 11:29

Kansainvälinen vertailututkimus: Suomalaiset luottavat yhä euroon enemmän kuin muiden Euroopan maiden kansalaiset

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

Inject Testi Mainos

Tämä on testi mainos. KOkeillaan kuinka tämä mahdollisesti toimii!

TIEDOTE
Julkaisuvapaa 27.6.2012 klo 10

Suomalaiset luottavat eurovaluuttaan enemmän kuin muiden Euroopan maiden kansalaiset, mutta kansalaisten luottamus euroon on heikentynyt niin Suomessa kuin muissakin Euroopan maissa viime vuoteen verrattuna. Luottamus euroon on Euroopassa nyt alhaisempi kuin koskaan aiemmin. Asia käy ilmi Valittujen Palojen ja sen eurooppalaisten Reader’s Digest -sisarlehtien yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa tekemästä laajasta tutkimuksesta.

Suomessa 53 prosenttia ilmoittaa luottavansa euroon (luottaa suuressa määrin, melko paljon), kun vuosi sitten tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa 69 prosenttia suomalaisista sanoi luottavansa yhteisvaluuttaan. Laskusta huolimatta suomalaiset luottavat euroon silti yhä selvästi enemmän kuin keskimäärin eurooppalaiset, joiden joukossa on enemmän euron epäilijöitä kuin siihen luottavia. Euroon luottavien keskiarvo Euroopassa on nyt 35 prosenttia, kun se oli vuosi sitten 43 prosenttia. Vähiten euroon uskotaan Tsekissä, jossa yhteisvaluuttaan sanoo luottavansa vain 14 prosenttia vastanneista, ja Ruotsissa, jossa siihen luottaa 21 prosenttia. Euroalueen ytimessä Saksassa euroon luottaa nyt keskimäärin 32 prosenttia vastaajista, kun luottavia viime vuonna oli 40 prosenttia. Ranskassa luottamus putosi samaan aikaan 31 prosenttiin viime vuoden 39 prosentista. Suomen lisäksi ainoastaan Belgiassa euroon uskoi enemmän kuin puolet vastanneista. Belgiassa euroon sanoi luottavansa 51 prosenttia vastaajista ja Romaniassa 49 prosenttia vastaajista.

Euroopan unioniin Suomessa luotetaan selvästi vähemmän kuin euroon mutta kuitenkin aavistuksen verran enemmän kuin 15 Euroopan maassa keskimäärin. Euroopan unioniin luottaa nyt 31 prosenttia suomalaisista, kun vuosi sitten unioniin luotti 39 prosenttia vastaajista. Euroopan unioniin sanoo luottavansa keskimäärin 30 prosenttia eurooppalaisista, kun viime vuonna luku oli 36 prosenttia. Luottamus Euroopan unioniin on heikentynyt kaikissa tutkituista maista paitsi Romaniassa, jossa unioniin uskoi viime vuoden tavoin 51 prosenttia vastaajista, joka on korkein luku Euroopassa. Puolassa Euroopan unioniin luottaa 45 prosenttia vastaajista ja Belgiassa 41 prosenttia vastaajista. Vähiten Euroopan unioniin luotetaan unionin ulkopuolella olevassa Sveitsissä, jossa vain 14 prosenttia sanoi luottavansa EU:hun. Saksassa unioniin luottavien osuus säilyi ennallaan 25 prosentissa. Ranskassa se laski 29 prosenttiin 34 prosentista.

Näin tutkimus tehtiin

 Tutkimus toteutettiin viime vuodenvaihteessa 15 Euroopan maassa osana Reader’s Digestin laajaa Luotetuin merkki –tutkimusta (European Trusted Brands). Tutkimukseen vastasi yhteensä 27 468 henkilöä. Suomessa kyselyyn vastanneita oli 1998. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä.

Lisätietoja asiasta antavat päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657 tai 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela (09)503 4655 tai 050595 5143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 21 eri kielellä ja 50 eri painoksena.

 
Magazine
No
No

Osallistu keskusteluun!