MAINOS BENECOL: Mitä kolesteroli on? | Valitut Palat
Tilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksiTilaa nyt Valitut Palat -lehti lahjaksi!KESÄALE!

TILAA VALITTUJEN PALOJEN UUTISKIRJE!

MAINOS BENECOL: Mitä kolesteroli on?

Kehosi tarvitsee toimintoihinsa tietyn määrän kolesterolia. Liika kolesteroli voi kuitenkin aiheuttaa harmeja.

MAINOS
Kuva: 
Istock

Elimistö muodostaa tarvitsemansa kolesterolin maksassa, mutta kolesterolia saadaan myös ruoasta, esimerkiksi lihasta, rasvaisista juustoista, voista ja kananmunista. Jos tämä kuulostaa ikävältä, meillä on myös mukavaa kerrottavaa: liian korkeiden kolesteroliarvojen alentamiseen on monia helppoja tapoja. Ota ensimmäinen askel ja opiskele kolesterolin kemia!

Mistä korkea kolesteroli johtuu?

Liiallinen tyydyttyneiden rasvojen syöminen on yksi yleisimmistä syistä veren kohonneisiin kolesterolipitoisuuksiin. Myös säännöllisen liikunnan puute, ylipaino, runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi vaikuttavat epäedullisesti veren rasva-arvoihin.

Tiedätkö oman kolesteroliarvosi?

Oman kolesteroliarvon selvittäminen on ensimmäinen ja tärkeä askel matkalla terveempään tulevaisuuteen. Kun tiedät kolesteroliarvosi, voit tehdä sille jotakin

Parhaat vinkit kolesterolin alentamiseen

Ruokavalio- ja elämäntapamuutokset onnistuvat usein parhaiten pienin askelin. Voit pitää kolesterolisi tasapainossa ja nauttia samalla ihanista ruoista tekemällä pieniä vaihdoksia, jotka eivät mullista ruokavaliotasi tai elämäntapojasi. Katso alta vinkkilistamme, josta voit aloittaa jo tänään.

Kypsennä terveellisemmin

Grillaa, höyrytä, keitä tai kypsennä ruoat uunissa. Jos kokkaamasi ruoka vaatii paistamista, käytä öljyä tai pullomargariinia. Suosi myös leivonnassa pehmeitä rasvoja, korvaa reseptin voi öljyllä tai leivontaan sopivalla Benecol®-levitteellä.

Voitko syödä enemmän hedelmiä, kasviksia ja kuitua?

Pyri syömään vähintään puoli kiloa kasviksia, hedelmiä ja marjoja päivässä. Niistä saat väri-iloa ruokaasi sekä vitamiineja ja kuitua. Joissain kasviksissa on lisäksi liukoista kuitua, joka voi auttaa alentamaan kolesterolia. Liukoista kuitua sisältäviä ruoka-aineita ovat myös kaura, pavut, linssit ja kik-herneet. Sekoittele, mausta hyvin ja nauti!

Kokeile uusia ruokia

Voit ottaa päivittäiselle ruokalistallesi lisää kolesterolia alentavia ruokia. Kun liität Benecol®-tuotteita osaksi terveellistä ruokavaliotasi, LDL-kolesterolisi voi alentua enemmän kuin pelkän ruokavalion voimalla.

Osallistu keskusteluun!